Revizia generală Petromidia - 2015

Client
Rompetrol Rafinare

EPCM
42.7 milioane USD

Revizia generală programată a Rafinăriei Petromidia, inclusiv divizia de petrochimie operată de Rompetrol Rafinare, a fost executată în perioada 11 Octombrie - 20 Noiembrie 2015. Lucrările pentru revizia generală au fost planificate, administrate și executate de Rominserv, cu suportul celor 44 furnizori parteneri. Aproape 4.000 de oameni au fost implicați în proiect.

S-au luat măsuri suplimentare de siguranță în muncă, pentru a garanta securitatea lucrărilor și a atinge obiectivul de zero accidente. În plus, toți subcontractanții activi pe platforma Petromidia în timpul Reviziei au fost instruiți în detaliu. Revizia generală a asigurat mentenanța preventivă și corectivă completă a echipamentelor, precum și inspecția tehnică a instalațiilor care trebuie să mențină rafinăria în funcțiune la capacitatea sa proiectată.

In timpul reviziei generale au existat dificultăți si provocări pentru care inginerii Rominserv au reușit să identifice și să aplice soluții în timp, cu efectul dorit: înlocuirea unui schimbător de 45 de tone la peste 50 metri înălțime, finalizarea modernizării unui rezervor de motorină folosind o metodă de ridicare specială a întregului rezervor, soluție în Hidrocracarea Blânda pentru schimbătorul de căldura Breech/ Lock adaptând piesele necesare pentru crearea unei etanșări între manta și tubulatura interioară.